Akupunktur

Behandling med Akupunktur

“ Store fordele med medicinsk Akupunktur”

Medicinsk akupunktur er en dokumenteret videnskab med udgangspunkt i hhv. den kinesiske akupunktur og triggerpunkts behandling. Triggerpunkter er muskelinfiltrationer der bl.a. kan dannes ved statisk overbelastning, udtrætning af musklen mv. Teorien bag medicinsk akupunktur er smerter, som forklares ved, at når der laves en lille vævsskade ved at stikke nålen gennem huden, frigives nogle af kroppens egne smertestillende stoffer. Samtidig giver det en øget lokal blodgennem-strømning i behandlingsområdet.

Traditionel kinesisk akupunktur (TCM)

Baserer sig på en ca. 3000 år gammel kinesisk viden. I TCM bruges begreber som meridianbaner (baner hvorpå akupunktur punkterne er plaeret), yin og yang, de 5 elementer og energien Qi, der strømmer i meridiansystemet. Med TCM behandling er målet at genoprette kroppens ubalancer, fjerne blokeringer, stimulere immunforsvaret osv.

Efter behandlingen

Efter en akupunkturbehandling er det normalt at føle sig afslappet og muligvis lidt døsig. Der kan også være ømhed, rødme, hævelse eller blå mærker på stedet, hvor nålene blev indsat. Disse bivirkninger er normalt milde og midlertidige og forsvinder normalt inden for få timer eller dage.

Nogle få ting, du skal være opmærksom på efter en akupunkturbehandling, inkluderer:
Drik rigeligt med vand for at hjælpe med at udskille eventuelle toksiner, der kan frigives under behandlingen.

Det anbefales at undgå tunge måltider lige efter behandlingen, da fordøjelsen kan blive påvirket.

Undgå intensiv træning og fysisk aktivitet lige efter behandlingen.

Undgå alkohol lige efter behandlingen, da det kan forstyrre kroppens naturlige helingsproces.

Hvis du oplever vedvarende smerter, blødning eller infektion på stedet, hvor nålene blev indsat, skal du kontakte din akupunktør.

Det er vigtigt at huske på, at akupunkturbehandlinger er sikre, når de udføres af en af vore akupunktører. Hvis du har nogen bekymringer eller spørgsmål efter din behandling, skal du endelig kontakte personalet hos Grindsted Fysioterapi og Træning.

Akupunktur hos Grindsted Fysioterapi

Akupunktur kan hjælpe på:

Kontakt og gerne hvis du er det mindste i tvivl

+45 75 32 14 74

Alle hverdage mellem 08.00 – 12.00